4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rijst met rode bonen en sticky kip met gember

Rijst met rode bonen en sticky kip met gember

ingrediënten


30 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de rijst: verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika, knoflook en chilipoeder toe en laat nog een minuut op lage stand mee fruiten.
  • 2 Pureer een eetlepel van de bonen en fruit even mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en roer alles goed door. Laat op lage stand aan de kook komen en laat afgedekt in circa 20 minuten gaar koken.
  • 3 Schep de rest van de bonen erdoor. Veeg ondertussen de marinade van de kip, maar bewaar deze wel. Bestrooi de filets met zout en versgemalen peper en bak ze om en om bruin in 1 eetlepel olie. Neem ze uit de pan en voeg de marinade toe.
  • 4 Fruit deze even op lage stand aan en giet de gembersiroop erbij. Voeg 2 eetlepels water toe en leg de kipfilets in de saus. Bak op lage stand om en om kleverig en bruin.
  • 5 Snijd de kipfilets in schuine dikke plakken en serveer op de rijst met bonen. Garneer met de limoenparten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 46 gram