- 1 Begin met de rijst: verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de paprika, knoflook en chilipoeder toe en laat nog een minuut op lage stand mee fruiten.
- 2 Pureer een eetlepel van de bonen en fruit even mee. Voeg de rijst en de bouillon toe en roer alles goed door. Laat op lage stand aan de kook komen en laat afgedekt in circa 20 minuten gaar koken.
- 3 Schep de rest van de bonen erdoor. Veeg ondertussen de marinade van de kip, maar bewaar deze wel. Bestrooi de filets met zout en versgemalen peper en bak ze om en om bruin in 1 eetlepel olie. Neem ze uit de pan en voeg de marinade toe.
- 4 Fruit deze even op lage stand aan en giet de gembersiroop erbij. Voeg 2 eetlepels water toe en leg de kipfilets in de saus. Bak op lage stand om en om kleverig en bruin.
- 5 Snijd de kipfilets in schuine dikke plakken en serveer op de rijst met bonen. Garneer met de limoenparten.