4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rigatoni met broccoli en gorgonzola

Rigatoni met broccoli en gorgonzola

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

700 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

250 gram penne

dit product is niet beschikbaar

250 gram rigatone

  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Voeg circa 6 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta en kook mee.
  • 3 Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 4 Meng de room met de gorgonzola en knoflook tot een romige saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet de pasta en broccoli af, roer de gorgonzolasaus erdoor en warm kort door.
  • 6 Bestrooi met de walnoten, verdeel de rucola erover en besprenkel met balsamicoazijn.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 23 gram