-
1
Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier. Bevochtig de randen van de springvorm.
-
2
Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine, meng de gesmolten margarine er goed door en druk dit aan op de bodem van de springvorm.
-
3
Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven. Laat de gelatine weken in koud water.
-
4
Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerende oplossen in de warme bosbessenjam.
-
5
Roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbessengelei er gelijkmatig doorheen.
-
6
Snijd een gedeelte van de bosbessen wat fijner en meng dit er ook door.
-
7
Bewaar de rest voor de topping. Verdeel de bosbessenricotta over de springvorm, schud een paar keer om eventuele luchtbellen te voorkomen en strijk de bovenkant glad.
-
8
Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
-
9
Verdeel voor het serveren de rest van de bosbessen over de taart.
-
10
Snijd de randen met een dun mesje los en verwijder de opstaande rand van de springvorm.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
445 kcal |
vet |
24 gram |
verzadigd vet |
15 gram |
koolhydraten |
46 gram |
eiwit |
11 gram |