4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Ricotta-bosbessentaartje

Ricotta-bosbessentaartje

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

300 gram ricotta
5 eetlepels bosbessenjam

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

150 gram biscuits

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met een cirkel van bakpapier. Bevochtig de randen van de springvorm.
  • 2 Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine, meng de gesmolten margarine er goed door en druk dit aan op de bodem van de springvorm.
  • 3 Zet afgedekt in de koelkast om op te stijven. Laat de gelatine weken in koud water.
  • 4 Verwarm de bosbessenjam met twee eetlepels water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerende oplossen in de warme bosbessenjam.
  • 5 Roer de ricotta goed los in een kom en klop de bosbessengelei er gelijkmatig doorheen.
  • 6 Snijd een gedeelte van de bosbessen wat fijner en meng dit er ook door.
  • 7 Bewaar de rest voor de topping. Verdeel de bosbessenricotta over de springvorm, schud een paar keer om eventuele luchtbellen te voorkomen en strijk de bovenkant glad.
  • 8 Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
  • 9 Verdeel voor het serveren de rest van de bosbessen over de taart.
  • 10 Snijd de randen met een dun mesje los en verwijder de opstaande rand van de springvorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 11 gram