- 1 Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper.
- 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
- 3 Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in.
- 4 Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven.
- 5 Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- 6 Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven.
- 7 Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee.
- 8 Serveer de salade bij de karbonades met jus.
- 9 Lekker met gekookte krieltjes of pasta.
bereidingstip
Vervang de sinaasappel door grapefruit.. Neem in plaats van ribkarbonade in dikke plakken medaillons) gesneden varkenshaas.