- 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Kook de bloemkoolroosjes in circa 7 minuten beetgaar.
- 2 Smelt 25 gram boter, voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus ontstaat. Laat de kaas al roerend in de saus smelten en breng op smaak met nootmuskaat.
- 3 Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak hierin de ribeyes 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan.
- 4 Voeg een scheutje bouillon toe aan het bakvet en roer tot een jus. Serveer de gekookte aardappels met het vlees en de jus.
- 5 Leg de afgegoten bloemkoolroosjes in een warme schaal en giet de kaassaus erover. Bestrooi met peper.
bereidingstip
Kook de bloemkool niet, maar rooster hem eens. Bestrijk de bloemkoolroosjes met olijf- of arachideolie en rooster ze 15-20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven (200ºC).. Maak de kaassaus van dit recept wat pittiger van smaak. Roer 1 theelepel mosterd of kerriepoeder erdoor en vervang de belegen kaas door oude kaas.