4 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
home recepten Reibekuchen

Reibekuchen

ingrediënten


40 min
4 personen
500 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rasp de aardappels op een grove rasp boven een kom.
  • 2 Voeg de ui en bloem toe aan de aardappelrasp, maal er flink wat zout en peper over en voeg het ei toe. Mix alles goed door elkaar.
  • 3 Verhit een laagje olie in een grote koeken- of hapjespan. Schep met 2 lepels hoopjes van het aardappelmengsel in de hete olie en bak ze om en om en op middelhoge stand in 10-15 minuten gaar en goudbruin. Bak zo alle koekjes en voeg af en toe wat verse olie toe.
  • 4 Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd daarna eventueel warm in de oven. Lekker met appelmoes, crème fraîche of zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 7 gram