4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Regenboogplaat met beenham

Regenboogplaat met beenham

ingrediënten


10 min
4 personen
4 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de groenten en aardappels als de kleuren van de regenboog per soort in rijen over een bakplaat.
  • 2 Bestrooi met zout en peper en besprenkel royaal met olie. Zet de bakplaat 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Bestrijk de beenham met een beetje olie en steek met de takjes rozemarijn tussen de rijen groenten. Rooster de regenboogplaat nog circa 5 minuten verder in de oven.

wijnadvies

Bij dit kleurrijke gerecht gaan we voor Red Blauer Zweigelt: Oostenrijks rood, gemaakt van een blauwe druif, smaakt heerlijk bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 25 gram