gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Red velvet muffins

Red velvet muffins

ingrediënten


45 min
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels wittewijnazijn
1 theelepel baking soda

dit product is niet beschikbaar

25 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter rode voedingskleurstof
120 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

60 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

muffinvorm

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de boter met beide suikers licht en luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en mix goed.
  • 2 Meng de karnemelk met de rode kleurstof. Meng de helft van de karnemelk door het beslag en roer door. Meng de bloem met de cacao en mix de helft ervan door het beslag.
  • 3 Klop daarna de rest van de karnemelk en de rest van de bloem erdoor en mix tot een egaal beslag. Roer de baksoda door de azijn en meng dit door het beslag.
  • 4 Verdeel het beslag over de vormpjes in de muffinvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de muffins afkoelen en houd 1 muffin apart.
  • 5 Klop intussen voor de frosting de roomkaas met de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Vul de spuitzak hiermee. Begin met spuiten aan de buitenkant van de muffin en draai al spuitend naar binnen zodat er een roosje ontstaat.
  • 6 Verkruimel wat van de achtergehouden muffin over het roosje. Herhaal dit met de rest van de muffins en bestrooi met gebaksdecoratie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 5 gram