4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Ravioli mac & cheese met broccoli

Ravioli mac & cheese met broccoli

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 gram ravioli gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

ovenschaal

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Snijd de steel van de broccoli in stukjes. Voeg de broccoliroosjes, -stukjes en cayennepeper toe, bak kort mee en giet de bouillon erbij. Kook de broccoli 4-5 minuten.
  • 2 Kook intussen de ravioli beetgaar en giet dan af. Verwarm de ovengrill voor. Giet de broccoli af en pureer deze. Voeg de room, de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer tot een gladde saus.
  • 3 Schep de ravioli door de saus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi de pasta met de overige kaas en zet de schaal niet te dicht onder de ovengrill, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

bereidingstip

Vervang de broccoli in dit recept door bloemkool. . Neem geraspte cheddar in plaats van mozzarella.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 37 gram