- 1 Verhit de helft van de olie in een grote stoofpan en roerbak hierin de aubergineblokjes lichtbruin. Voeg de rest van de olie en de ui toe en bak een paar minuten mee.
- 2 Voeg de knoflook en paprika toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg als laatste de courgette, kruiden en tomaten toe en breng op middelhoge stand aan de kook.
- 3 Breng op smaak met zout en eventueel peper. Leg een deksel op de pan, zet de warmtebron laag en stoof de ratatouille in circa 20 minuten beetgaar.
- 4 Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Schep de pesto door de gnocchi en serveer de ratatouille met de pesto-gnocchi. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
bereidingstip
Kun je geen gnocchi vinden in je supermarkt? Op www.boodschappen.nl vind je het recept om zelf gnocchi te maken. Dit kan ook al van tevoren.. Ratatouille smaakt goed bij pasta of rijst, maar ook met gebakken krieltjes. Of geef er vers afgebakken stokbrood of ciabatta bij om te dopen in het stoofvocht.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.