4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Ratatouille-crumble met walnoten en kaas

Ratatouille-crumble met walnoten en kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een ruime braad- of hapjespan fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten. Schep de aubergine, paprika eb courgette erbij en bak 3 minuten.
  • 2 Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg ze een voor een kort in kokend heet water. Pel de tomaten en snijd ze zonder zaadjes in parten.
  • 3 Voeg de tomaten, tijm, zout en peper toe aan de groenten en laat afgedekt 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm intussen de ovengrill voor.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de topping. Schep de ratatouille in een ovenschaal. Verdeel de topping erover en zet het gerecht 8-10 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Vervang de belegen kaas in dit recept door gruyère. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 22 gram