- 1 Verhit de olie in een ruime braad- of hapjespan fruit hierin de ui en de knoflook 2-3 minuten. Schep de aubergine, paprika eb courgette erbij en bak 3 minuten.
- 2 Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg ze een voor een kort in kokend heet water. Pel de tomaten en snijd ze zonder zaadjes in parten.
- 3 Voeg de tomaten, tijm, zout en peper toe aan de groenten en laat afgedekt 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm intussen de ovengrill voor.
- 4 Meng de ingrediënten voor de topping. Schep de ratatouille in een ovenschaal. Verdeel de topping erover en zet het gerecht 8-10 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer met het stokbrood.
bereidingstip
Vervang de belegen kaas in dit recept door gruyère. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.