4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Ragout van gemengde paddenstoelen en ham

Ragout van gemengde paddenstoelen en ham

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 harde bruine broodjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

100 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter maar laat deze niet verkleuren. Voeg op lage stand al roerend de bloem toe en laat dit door de boter geheel opnemen tot het mengsel van de bodem van de pan loskomt.
  • 2 Giet er de kokende bouillon bij, al roerend met een garde. Laat aan de kook komen tot het een gebonden en egale saus is. Laat al roerend enkele minuten doorkoken en neem de roux dan van de warmtebron.
  • 3 Verwarm voor de vulling de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoge stand om en om bruin.
  • 4 Roer de paddenstoelen samen met de hamreepjes door de nog warme saus en breng deze verder op smaak met zout en peper. Laat eventueel nog enkele minuten op lage stand doorwarmen.
  • 5 Snijd ondertussen een dekseltje van de broodjes en hol ze wat uit. Giet de warme ragout in de broodjes en bestrooi ze met peterselie.

bereidingstip

Voor een vegetarische ragout kun je groentebouillon gebruiken en de hamreepjes achterwege laten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 13 gram