-
1
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Giet de boter erbij, voeg de kardemom en een snufje (zee)zout toe en meng nog even door.
-
2
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
-
3
Verwarm intussen in een koekenpan met dikke bodem 150 ml water met de suiker en rabarberstengels. Laat de rabarber in circa 12 minuten garen in de siroop. Week de gelatine in koud water.
-
4
Neem de rarbarberstengels zodra ze gaar zijn uit de pan en leg ze op een bord. Verwarm de uitgeknepen gelatine in de rabarbersiroop en roer totdat de
blaadjes zijn opgelost. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur en roer door de kwark.
-
5
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en roer tot een glad mengsel.
-
6
Schep het kwarkmengsel op de bodem in de vorm en verdeel de rabarberstengels erover. Laat minimaal
3 uur opstijven in de koelkast.
bereidingstip
Vervang de kardemom in dit recept eventueel door kaneelpoeder.