4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, ontbijt
home recepten Rabarber-havermoutcrumble

Rabarber-havermoutcrumble

ingrediënten


15 min
4 personen
250 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

3 stengels rabarber
1 bolletje stemgember

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Meng de havermout met de bloem en poedersuiker. Wrijf de boter erdoor.
  • 2 Meng de stemgember met de rabarber, appel, suiker en maizena. Schep in ovenschaaltjes en bestrooi met het havermoutmengsel. Bak de crumble in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Serveer met de Griekse yoghurt.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens in een grote ovenschaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 14 gram