4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram raapsteeltjes
1500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in.
  • 3 Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill.
  • 4 Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree.
  • 5 Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Leg de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt.
  • 6 Druppel een beetje honing op de geitenkaas.
  • 7 Serveer de stamppot met daarop de geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4> Hoe bereid je raapstelen? </h4> Snijd de stelen in stukjes en voeg ze op het laatste moment toe aan stamppot of kook ze kort met wat zout. Zo blijven ze fris en knapperig. . <h4>Vegan/vleesvariant</h4> Vervang de geitenkaas door een plantaardig alternatief. Liever vlees? Spekjes of rookworst geven extra smaak.. <h4>Kun je de steeltjes van raapstelen eten?</h4> Ja! Ze hebben een milde smaak en geven een lekkere bite aan je gerecht.. <h4>Raapstelen schoonmaken</h4> Spoel af onder koud water, verwijder de onderkant en snijd in stukjes. Zo zijn ze klaar voor gebruik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 24 gram