4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Quinoa met avocado en spinazie

Quinoa met avocado en spinazie

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram pittenmix

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

225 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door.
  • 2 Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • 4 Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee.
  • 5 Laat het spinanaziemengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram