4 personen
uitdagend
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quiche met zalm en champignons

Quiche met zalm en champignons

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram gruyère
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon van tablet
400 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

quichevorm

taartvorm

  • 1 Maal voor het deeg met behulp van een keukenmachine bloem, boter en een snufje zout tot een korrelige massa.
  • 2 Voeg bij beetjes tegelijk (circa 100 ml) ijskoud water toe totdat er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed er met de handen een bal van en leg deze bal, gewikkeld in folie, een uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Pocheer intussen de zalmfilet net gaar in de visbouillon. Snijd de uitgelekte zalm in kleine stukjes.
  • 4 Bak de champignons in de helft van de boter en besprenkel met citroensap.
  • 5 Klop in een kom met een handmixer de eieren los en voeg al kloppend de bloem, melk en slagroom toe. Schep de gebakken champignons, stukjes zalm, peterselie en zout en peper erdoor.
  • 6 Rol de bal deeg uit en bekleed een met boter ingesmeerde quiche- of taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 7 Vul de vorm met de zalmchampignonvulling. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche circa 40 minuten in de oven. Snijd de quiche in het gewenste aantal punten.

bereidingstip

Gebruik voor de quiche net ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan en snijd het deeg dat over de rand van de vorm hangt bij of sla het terug over de vulling. Of gebruik voor een snellere variant een pak kant-en-klaar quichedeeg.

wijnadvies

Lekker met een volle, klassieke chardonnay uit Europa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 965 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 45 gram