4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche met romige aardappelvulling en katenspek

Quiche met romige aardappelvulling en katenspek

ingrediënten


30 min
4 personen
250 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter
8 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter
300 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Kook de aardappels met schil in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Vet de taartvorm in en bestuif licht met bloem. Druk het deeg goed aan in de vorm en snijd de rand net boven de vorm af. Zet in de koelkast.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui in circa 5 mi­nuten zacht en lichtbruin. Pel intussen de aardappels en snijd ze in zeer dunne plakjes. Meng met de gefruite uien en Provençaalse kruiden en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Druk de aardappelplakjes aan in de deegvorm. Klop de eieren los met de room en de kaas. Giet dit mengsel over de aardappelvulling en schud een beetje met de vorm.
  • 6 Weef met de plakjes spek kruislings een deksel op de aardappelvulling. Laat hierbij aan de randen het spek een stukje overhangen, het spek krimpt een beetje tijdens het bakken.
  • 7 Bak de quiche in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat voor het serveren 10 minuten rusten.

bereidingstip

Serveer een groene salade met vinaigrette bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 880 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 30 gram