4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

600 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Blus af met de azijn. Voeg de champignons en tijm toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
  • 2 Bekleed intussen de ingevette vorm met het deeg. Klop de eieren los en meng met de slagroom en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de paddenstoelen over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Verbrokkel de overige geitenkaas en walnoten erover. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 20 gram