4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Quiche met knolselderij en groene salade

Quiche met knolselderij en groene salade

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

250 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg
6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Laat het deeg ontdooien. Kook de plakjes selderij in water in een paar minuten beetgaar en giet af.
  • 2 Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat de randen losjes overhangen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • 4 Bedek het deeg met een laagje selderij en verdeel hier wat kaasvulling over.
  • 5 Vul aan met een laagje selderij en vervolg met de kaasvulling tot alles op is.
  • 6 Bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en mooi bruin.
  • 7 Laat de quiche buiten de oven even rusten.
  • 8 Maak ondertussen een dressing van azijn, mosterd en olie en schep dit door de gemengde sla. Serveer dit bij de quiche.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate