- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de boter en bak hierin de uien met de tijmblaadjes, knoflook en azijn in circa 15 minuten zacht.
- 2 Ver de quichevorm in en bekleed met het deeg. Klop de eieren los en roer de crème fraîche, geitenkaas, nootmuskaat, pijnboompitten en 2/3 van de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Verdeel het uienmengsel over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- 4 Verdeel voor het serveren de overige rucola over de quiche.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Berglicht Sauvignon Blanc, Nava Rueda of Green Grüner Veltliner.