6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pure chocolade-roomtaart

Pure chocolade-roomtaart

ingrediënten


20 min
6 personen
15 paaseitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

vershoudfolie

  • 1 Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm. Druk de koekjeslaag goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 4 Klop de roomkaas met een garde los in een mengkom en roer de gesmolten en bijna afgekoelde chocolade er geleidelijk door tot alles goed is vermengd.
  • 5 Giet deze massa op de koekjesbodem en dek af met vershoudfolie.
  • 6 Laat de taart in circa 3 uur helemaal opstijven.
  • 7 Haal de folie eraf en bedek de bovenkant van de taart met behulp van een zeefje met een laagje cacaopoeder.
  • 8 Versier de taart met paaseitjes. Neem de taart uit de vorm en snijd hem in punten.

bereidingstip

Garneer eventueel met schilletjes van een schoongeboende sinaasappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1040 kcal
vet 79 gram
verzadigd vet 49 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 12 gram