4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Pulled chicken met asperges en courgette

Pulled chicken met asperges en courgette

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 bladeren ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met de cayennepeper. Kook de kip zachtjes in de bouillon met de knoflook en gember in circa 15 minu­ten gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Gebruik de bouillon even­ tueel voor een soep.
  • 2 Snijd de houtach­tige onderkanten van de asperges. Meng de courgette en asperges met de helft van de olijfolie.
  • 3 Meng de rest van de olijfolie met de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Trek het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar.
  • 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette en asperges circa 2 minuten per kant. Snijd de asper­ges daarna iets kleiner.
  • 5 Vul de slablade­ren met de geraspte wortel, courgette, pulled chicken en asperges. Giet de dressing erover.

bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door kip­karbonades. Kipfilets bevatten nauwelijks vet en worden daardoor snel droog, daarom is dit deel van de kip minder geschikt voor de bereiding van pulled chicken.. Neem peultjes in plaats van groene asperges en kook deze kort.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 31 gram