- 1 Bestrooi de kip met de cayennepeper. Kook de kip zachtjes in de bouillon met de knoflook en gember in circa 15 minuten gaar. Schep de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Gebruik de bouillon even tueel voor een soep.
- 2 Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges. Meng de courgette en asperges met de helft van de olijfolie.
- 3 Meng de rest van de olijfolie met de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Trek het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar.
- 4 Verhit een grillpan en rooster hierin de courgette en asperges circa 2 minuten per kant. Snijd de asperges daarna iets kleiner.
- 5 Vul de slabladeren met de geraspte wortel, courgette, pulled chicken en asperges. Giet de dressing erover.
bereidingstip
Vervang de kipdijfilet in dit recept door kipkarbonades. Kipfilets bevatten nauwelijks vet en worden daardoor snel droog, daarom is dit deel van de kip minder geschikt voor de bereiding van pulled chicken.. Neem peultjes in plaats van groene asperges en kook deze kort.