12 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pruimentaart met walnoten

Pruimentaart met walnoten

ingrediënten


30 min
12 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram pruimen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

30 gram verse gist
15 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met suiker en een snufje zout. Los de gist op in de melk. Voeg de boter bij de melk.
  • 2 Giet het melkmengsel en het ei bij de bloem en mix of kneed er een deeg van. Laat dit afgedekt 45 minuten rijzen.
  • 3 Kneed het deeg na het rijzen nog een keer door en druk het uit op de bakplaat. Dek het deeg af en laat 15 minuten rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pruimen met de snijkant naar boven dicht naast elkaar op het deeg.
  • 5 Wrijf of meng de boterstukjes met bloem, gemalen walnoten, kaneel en basterdsuiker tot grove kruimels.
  • 6 Verdeel deze over de pruimen en strooi daarover de grof gehakte walnoten.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche, bestrooid met kaneel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 10 gram