4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Pruimencompote met slagroom

Pruimencompote met slagroom

ingrediënten


20 min
4 personen
munt
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

600 gram pruimen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

  • 1 Snijd de pruimhelften in stukken en zet op met 50 gram suiker, vanillesuiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook, roer goed door en laat op een lage stand circa 10 minuten stoven.
  • 2 Laat afkoelen, verwijder het kaneelstokje en schep de compote in 4 glazen. Laat in de koelkast helemaal koud worden.
  • 3 Klop voor het serveren de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep een royale toef room op de compote. Garneer eventueel met een muntblaadje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr