gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Pruimenbonbons

Pruimenbonbons

ingrediënten


30 min
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

18 gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

diepvrieszakje

bakpapier

  • 1 Houd 12 pruimen apart. Kook de 6 overige pruimen met de sherry of het sinaasappelsap en een snuf kaneelpoeder circa 10 minuten op een lage stand, tot de pruimen zacht zijn. Pureer tot een gladde pasta en laat afkoelen.
  • 2 Stop vervolgens in een spuit- of diepvrieszakje en knip een puntje eraf. Spuit de apart gehouden pruimen vol met de pasta en vouw weer een beetje dicht.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie en doop de gevulde pruimen hier een voor een in, tot ze helemaal bedekt zijn. Leg op een met bakpapier bekleed bord en laat opstijven in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram