4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
home recepten Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

Provençaalse taart met ham, spinazie en spiegeleitjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de hamreepjes krokant. Neem ze uit de pan en voeg de spinazie toe aan het bakvet.
  • 2 Laat al omscheppend in 1 minuut slinken en schep over in een zeef. Druk het vocht er zo veel mogelijk uit.
  • 3 Bekleed de bakplaat met het bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenranden van het deeg om zodat een dikkere, hogere rand ontstaat.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220ºC. Splits intussen de eieren en zorg ervoor dat de dooiers heel blijven.
  • 5 Klop de eiwitten los met 1 eetlepel olijfolie, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Verdeel de spinazie en ham gelijkmatig over het deeg en giet de eiwitten losjes eroverheen.
  • 6 Laat de eidooiers voorzichtig hier en daar bovenop de vulling glijden en besprenkel met nog wat olijfolie. Bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar.

wijnadvies

Ei met wijn is niet altijd een lekkere combinatie, maar met Pinot Blanc van J. Meyer zit je bij dit recept goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 24 gram