- 1 Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel.
- 2 Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn.
- 3 Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill.
- 4 Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
- 5 Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open.
- 6 Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.
bereidingstip
Je kunt de spiesjes en de aardappels ook op de barbecue bereiden.