4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht

Preitaart

ingrediënten


20 min
4 personen
kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram preien
400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg.
  • 2 Bak het gehakt in een koekenpan in een eetlepel boter goed rul en voeg er naar smaak peper, zout en kerrie aan toe. Doe er steeds een handje prei bij en naar smaak peper, zout en kerrie (bij veel kerrie wordt het steeds heter van smaak). Zorg dat de prei goed slinkt.
  • 3 Laat de maïskorrels even uitlekken, doe ze als laatste bij het preimengsel en laat even meewarmen. Is de prei erg nat, strooi dan een beetje paneermeel over de bladerdeegbodem.
  • 4 Schep de prei in de vorm en vouw de randen een beetje over het preimengsel heen. Strooi er naar wens wat geraspte kaas overheen. Snijd van het overgebleven bladerdeeg dunne reepjes en leg die als een raster over de prei. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr