4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Preistamppot met oude kaas

Preistamppot met oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
  • 2 Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
  • 3 Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen.
  • 4 Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.
  • 6 Lekker met in boter gebakken stukken appel.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr