4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Prei-visschotel

Prei-visschotel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

500 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram prei
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels mandarijnen
1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kruiden en 0.5 eetlepel mandarijnrasp. Voeg het mandarijnsap, de tomatenblokjes en de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de prei.
  • 3 Schep de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de prei erover en leg de vis erop.
  • 4 Maal voor het kruim het brood, de mandarijnrasp, de rozemarijn, zout en versgemalen peper in een keukenmachine.
  • 5 Verdeel het broodkruim over de vis en verdeel de boter in blokjes erover. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 30 gram