4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Portugese stoofpot

Portugese stoofpot

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon van tablet
150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 witte kool

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen, de wortel en de aardappelblokjes een paar minuten tot ze licht verkleurd en wat zachter zijn.
  • 2 Voeg de knoflook en witte kool toe en roerbak even mee.
  • 3 Giet de wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de groenten circa 5 minuten stoven.
  • 4 Leg dan de vis erbovenop, sluit af met het deksel en laat nog 5 minuten stoven.
  • 5 Giet vlak voor het serveren nog een straaltje olijfolie over de vis en bestrooi het gerecht met koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 26 gram