4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Portugese gehaktballetjes

Portugese gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels port

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de chorizo­, (cayenne)peper, 2 teentjes knoflook, de peterselie, het ei, 1-­2 verkruimelde beschuiten en zout.
  • 2 Rol er balletjes van. Rol de balletjes door nog wat beschuitkruim. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes op middelhoge stand goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
  • 3 Voeg de uienringen en nootmuskaat toe aan het bakvet en roerbak 4 minuten op middelhoge stand. Voeg 2 teentjes knoflook toe en bak 1 minuut. Giet de port en 4 eetlepels water erbij en bak 5 minuten. Voeg de balletjes toe en bak afgedekt 5 minuten. Schud de pan af en toe om de balletjes gelijkmatig te garen. Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram