4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Portobelloburger met mozzarella

Portobelloburger met mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram romatomaten

dit product is niet beschikbaar

1 potje pesto

dit product is niet beschikbaar

1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 snufje knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Draai de stelen uit de hoeden van de paddenstoelen. Meng de olijfolie met het citroensap, knoflookpoeder, zout en peper tot een vinaigrette.
  • 2 Leg de portobellohoeden omgekeerd naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met de vinaigrette. Rooster de paddenstoelen 5-6 minuten niet te dicht onder de ovengrill, tot ze gaar zijn. Leg de mozzarella erop en gril nog 1-2 minuten, tot de kaas iets gesmolten is.
  • 3 Snijd het focacciabrood open en bestrijk met de pesto. Verdeel de tomaat en een pluk rucola erover. Leg de portobello’s erop en dek af met de rest van het brood.

bereidingstip

Neem ciabatta in plaats van focaccia voor dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 19 gram