4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

Portobello-pizza met pancetta en gorgonzola

ingrediënten


10 min
4 personen
75 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 portobello’s
150 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

150 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 4 gelijke stukken.
  • 2 Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 dunne lappen en leg op de bakplaten. Bestrijk de randen van het deeg met olie en verdeel de pancetta over de pizzabodems.
  • 3 Leg de plakken portobello erop en bestrijk ze ook met olie. Bestrooi met wat versgemalen peper en verdeel de gorgonzola erover.
  • 4 Bak de pizza’s laag in de oven in circa 15 minuten gaar.

bereidingstip

Maak ook eens een grote rechthoekige pizza op de bakplaat.

wijnadvies

Witdrinkers kiezen bij dit recept voor Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. De roodliefhebbers gaan voor een licht gekoelde Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 31 gram