6 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pompoensoep met wortel

Pompoensoep met wortel

ingrediënten


35 min
6 personen
6 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 pompoen

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui glazig.
  • 2 Voeg de pompoen, winterwortel en appel toe en roerbak circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de foelie toe, giet de bouillon erbij en laat dit circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Haal de foelie uit de pan en pureer de soep. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Verdeel de soep over 6 kommen en bestrooi voor het serveren met de peterselie en eventueel 1 eetlepel crème fraîche.
  • 6 Lekker met grof bruinbrood, besprenkeld met olijfolie gemengd met geperste knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr