4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

9 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

350 gram ricotta
150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit hierin de rode ui glazig. Voeg de pompoen toe en bak afgedekt in circa 15 minuten beetgaar en goudbruin. Roer af en toe door.
  • 2 Giet de wijn erbij en breng op middelhoge stand aan de kook. Stamp de helft van het pompoenmengsel grof met de ricotta, melk en rode peper. Voeg de rest van het pompoenmengsel toe en roer kort door.
  • 3 Verdeel een kwart van het pompoenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Maak een laag van 3 lasagnebladen erop en herhaal dit. Eindig met een laag van het pompoenmengsel en bestrooi met de geitenkaas. Bak de lasagne circa 35 minuten in de oven.

bereidingstip

Vervang de wijn in deze pompoenlasagne door 3 eetlepels wittewijnazijn en 100 ml water.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 27 gram