gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Pompoen'jam'

Pompoen'jam'

ingrediënten


30 min
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen
1 kleine flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd de pompoen open, lepel de zaden eruit en pel de schil eraf.
  • 2 Meng het vruchtvlees, in grove stukken, met de overige ingrediënten in een pannetje. Kook op een lage stand tot bijna al het vocht is verdampt.
  • 3 Verwijder de kaneel en gember en pureer de pompoen met een staafmixer of blender tot een fluweelzacht mengsel.
  • 4 Giet de warme jam in de potten, draai de deksels erop en keer om. Laat zo afkoelen en zet dan tot gebruik in de koelkast.

bereidingstip

Lekker bij scones of door de yoghurt.. Deze jam is minder lang houdbaar dan gewone jam, omdat je voor dit recept maar een beetje honing en geen suiker gebruikt. Bewaar de pompoenjam daarom maximaal 1 week in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 4 gram