gemiddeld
35 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Pommes duchesses van zoete aardappel

Pommes duchesses van zoete aardappel

ingrediënten


35 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Kook de zoete aardappels met de knoflook in circa 20 minuten gaar en stamp daarna tot een fijne puree.
  • 3 Voeg de boter, bloem, tijmblaadjes en het ei toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het mengsel in de spuitzak en spuit rozetjes van circa 3 cm Ø op de bakplaat.
  • 5 Bak de pommes duchesses circa 25 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig en goudbruin is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 1 gram