4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch
home recepten Polderkoek met stroop

Polderkoek met stroop

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter schenkstroop
16 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zeef voor het pannenkoekenbeslag de bloem boven een kom. Voeg de eieren, suiker, een snufje zout en de melk toe. Roer tot een dik beslag en sla de klonten eruit door het beslag met de lepel tegen de randen van de kom te ‘slaan’.
  • 2 Voeg dan langzaam al roerend de koffie toe, tot een egaal en dun beslag ontstaat.
  • 3 Verhit een beetje van de boter in een koekenpan en bak hierin 4 plakken ontbijtspek. Giet 1⁄4 van het beslag in de pan en bak er in circa 10 minuten een pannenkoek van. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de boter, spek en beslag. Serveer de polderkoeken met stroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 19 gram