- 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met 1 theelepel zout en de suiker, tot de suiker is opgelost. Giet het azijnmengsel over de rijst wanneer deze klaar is en laat afkoelen in een grote schaal.
- 2 Verwarm intussen voor de saus 100 ml water met de sojasaus, basterdsuiker en knoflook. Meng de maizena met 1 eetlepel water en roer glad. Voeg de maizena toe aan de pan en roer tot de saus is ingedikt. Houd apart.
- 3 Bestrijk de zalmfilets met de teriyaki-saus en gaar ze circa 10 minuten op een bakplaat in de oven. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
- 4 Schep de rijst in kommen. Verdeel hierover de zalm, avocado, wortel, komkommer en bosui. Schep nog een beetje saus over de zalm en bestrooi met de sesam.