- 1 Kook de eieren in circa 5 minuten hard. Kook de rijst. Verdeel de makreel in stukken en verwijder de graatjes.
- 2 Giet de rijst af en laat met het deksel op de pan staan. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in plakjes.
- 3 Pel de eieren, snijd doormidden en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn met de mierikswortel en zure room. Breng eventueel op smaak met zout en vul de halve eieren met deze crème.
- 4 Verdeel de rijst over grote kommen. Verdeel de groenten en makreel erover en leg op elke kom twee halve gevulde eieren. Bestrooi de poké bowl met de rode peper en bosui.
bereidingstip
Lekker met wat limoensap en een scheutje sojasaus.. Vervang de spinazie door fijngesneden paksoi.. Neem gerookte zalm in plaats van makreel voor dit recept.