4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht

Poffertjes

ingrediënten


25 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

5 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

poffertjespan

  • 1 Verhit de poffertjespan. Klop het beslag nog een keer goed door en schenk in een maatbeker. Bestrijk de holtes van de poffertjespan met boter en giet ze halfvol met het beslag.
  • 2 Zet de warmtebron lager en wacht tot er kleine belletjes op het beslag zichtbaar zijn. Keer de poffertjes met behulp van 2 vorken en bak de andere kant ook goudbruin. Neem uit de pan en houd eventueel warm in een warme oven tot alle poffertjes gebakken zijn. Serveer op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang voor snelle poffertjes de gist door 1 theelepel bakpoeder. Het beslag hoeft dan niet te rijzen.. Maal zelf blanke amandelen voor het amandelmeel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram