4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaattaart met vis

Plaattaart met vis

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de plakjes deeg een rechthoek op de bakplaat. Druk de randjes goed op elkaar.
  • 2 Droog de vis met keukenpapier en schud de blokjes om met het kerriepoeder, zout en peper.
  • 3 Snijd de witlof in lange repen en verdeel deze over de deeglap.
  • 4 Verdeel de visblokjes en de crème fraîche over de taart. Bestrooi het geheel met kaas.
  • 5 Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

U maakt eenvoudig borrelhapjes van plakjes bladerdeeg die overblijven. Snijd de plakjes in reepjes of in vierkantjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Strooi er vervolgens grof gemalen zeezout, geraspte kaas, sesamzaadjes of rozemarijnnaaldjes over. Bak de stukjes in het midden van de oven bij 200°C in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Laat de borrelhapjes afkoelen en bewaar ze - maximaal 2 dagen - in een goed afsluitbare trommel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 27 gram