- 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
- 2 Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven.
- 3 Roerbak ondertussen de spinazie kort in de olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn.
- 4 Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper.
- 5 Breek de eieren stuk voor stuk in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie.
- 6 Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin.
- 7 Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.