4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaattaart met pompoen, zoete aardappel en feta

Plaattaart met pompoen, zoete aardappel en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel curry madras
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pompoenpitten
1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartige taartdeeg
100 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenblokjes

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pompoenblokjes in 8 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Prak fijn en meng door de hummus. Leg de plakjes taartdeeg net iets overlappend op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de randen aan. Besmeer met de pompoenhummus, maar laat 1 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met het ei en bestrooi met de pompoenpitten.
  • 2 Schep de aardappel om met de olie en curry madras. Breng op smaak met zout. Beleg de plaattaart met de aardappelplakjes en verkruimel de feta erover. Bak in 25 min. onder in de oven lichtbruin en gaar.
  • 3 Bestrooi met de munt, snijd in stukken en serveer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 589 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 20 gram