4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar

ingrediënten


45 min
4 personen
2 takjes verse peterselie
100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetlepel boter en voeg er 2 eetlepels rozemarijn aan toe. Kneed goed door en laat eenmaal rijzen.
  • 2 Verhit de rest van de boter en fruit hierin de uienringen met de suiker op een lage stand in circa 15 minuten zacht en kleverig.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit ter grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover.
  • 4 Snijd grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel. Schud de paddenstoelen om met de olie, zout, versgemalen peper en nog wat rozemarijn. Verdeel dit over de uien.
  • 5 Bestrooi met de cheddar en bak de plaattaart in de oven in circa 25 minuten gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 27 gram