20 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaatpizza ‘multicolore’

Plaatpizza ‘multicolore’

ingrediënten


30 min
20 personen
200 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram salami

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

400 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

14 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met de gist, suiker en een mespuntje zout. Meng er met de hand 500 ml lauwwarm water door en kneed in minimaal 10 minuten tot een soepel deeg.
  • 2 Vet 2 kommen in met olijfolie. Verdeel het deeg in 2 bollen en leg elke bol in een kom. Wentel de bollen door de kom zodat ze bedekt zijn met een dun laagje olie. Dek af met een schone, vochtige theedoek en laat circa 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 3 Meng intussen de gezeefde tomaten met de oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 5 Bestuif het werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot dunne plakken.
  • 6 Leg het deeg op de bakplaten en verdeel de tomatensaus erover.
  • 7 Leg de tomaatjes langs de randen en vorm verder rijtjes met de mozzarella, de ui, de courgette, de paprika en de salami.
  • 8 Verdeel de olijven en de ham erover.
  • 9 Bak beide pizza’s in de oven in 15-17 minuten gaar. Snijd zo in repen dat elke reep alle soorten vulling bevat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 17 gram