4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaatpizza met tonijn, rode ui en courgette

Plaatpizza met tonijn, rode ui en courgette

ingrediënten


35 min
4 personen
200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 pak mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

250 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

deegroller

  • 1 Verwarm de oven voor op 225ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en courgette op lage stand 6-8 minuten. Schep af en toe om. Strooi de tijm erover.
  • 3 Kneed intussen met de mixer de pizzamix met de rest van de olijfolie en 250 ml water tot een samenhangend deeg.
  • 4 Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop het deeg met de hand nog even door tot het soepel is. Rol uit tot een dunne lap en leg deze op de bakplaat.
  • 5 Meng de gezeefde tomaten met de crème fraîche en bestrijk hiermee het deeg. Verdeel het ui-courgettemengsel en de tonijn erover.
  • 6 Bestrooi met zout en peper en leg de plakjes mozzarella erop.
  • 7 Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de tonijn door reepjes salami en de mozzarella door feta.. Neem in plaats van de mix voor de pizzabodem plakjes diepvries pizzadeeg of deeglapjes voor hartige taart, witbroodmix, tortilla’s, naanbrood, opengesneden pitabrood of gekoeld deeg voor croissants.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr