4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Plaatpizza met mosselen en ansjovis

Plaatpizza met mosselen en ansjovis

ingrediënten


20 min
4 personen
5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Sla het deeg terug en kneed het nogmaals door.
  • 2 Rol uit tot een grote lap en spreid uit op de bakplaat. Bestrijk de randen met olie en bestrijk de rest van het deeg met de tomatensaus.
  • 3 Verdeel vervolgens de paprika, olijven en ansjovis over het deeg. Bak de pizza circa 18 minuten onder in de oven.
  • 4 Verdeel de mosseltjes en mosselschelpen over de pizza en warm nog 2 minuten mee in de oven.

wijnadvies

De rode Sensi Chianti combineert geweldig met de tomatensaus en de mosselen op deze pizza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 28 gram